Биодом-Европа АД

е строителната фирма, чиято философия съчетава традиционните строителни технологии с авангардните технически постижения на ХХІ-и век.През първата половина на миналия век, с развитието на индустриализацията в световен мащаб започва бурно развитие на жилищното строителство, като постепенно традиционните строителни материали отстъпват място на бетона и материали, произведени на химическа основа.

Нашият стремеж и философия

е да предложим на клиентите си жилищен климат, който е естествен, природосъобразен и здравословен.
От хилядолетия предците ни са използвали за строителство само естествени материали – дърво, камък, глина, слама и стъкло…

Основното предимство на строителството с естествени материали е, че домът диша (в прекия и преносен смисъл).
Къщите ни имат изключителни изолационни качества, като разходите за отопление и охлаждане са пренебрежимо малки в сравнение с конвенционалното строителство.
Изолационния слой от глина (от 12 см за вътрешните до 20 см за външните стени) осигурява постоянна влажност на въздуха, като през студените периоди глината поема излишната влага и я връща в помещението през горещите периоди.
Изолационният слой от пресована слама (от 30 до 46 см за външните стени)6300 Хасково) осигурява допълнителна топлоизолационна преграда.
Външният вид на сградите ни по нищо не се отличава от вида на сгради, построени с бетон и тухли.
Опционално вътрешните стени по желание на клиента се предлагат в завършен вид с гипсокартон, замазка /задължително препоръчваме органична/ или дори с каменна облицовка.

Санитарните помещения са, разбира се облицовани с фаянс, мрамор или други материали по желание на клиента.
Подовите настилки са от дърво, паркет, мрамор или гранитогрес, или друг материал по желание на клиента.
Подовите изолации са с до седем пласта изолации (органични), като са взети предвид всички възможни мерки за шумо-, влаго- и топлоизолация.
Покривът се изработва по същата строителна технология и осигурява равностойна изолация както стените. За ценителите на екзотичното можем да предложим дървен покрив, изработен ръчно в Индонезия.
Външните стени се предлагат в завършен вид с каменна или дървена облицовка (импрегнирано висококачествено дърво) или с органична дишаща и водоотблъскваща мазилка.
При предаване на завършената сграда се извършва топлинно обследване на същата с термична камера, което обследване доказва качеството на строителството.

Опционално предлагаме

компютърно управление на всички процеси в къщата – сензори за осветеност ще контролират осветеността. Те автоматично ще регулират осветлението и пропускливостта на светлина от автоматичните външни щори.
От Вашия смартфон можете да контролирате градинското и вътрешно осветление, отоплителна или охлаждаща система, вентилация и електрически уреди.
Отново когато не сте у дома си, можете да видите от камерата пред външната врата, кой Ви звъни, както и да говорите с госта си. Пълен достъп от смартфона Ви за охранителните камери.

Нашата основна цел е да предложим на клиентите си екологичната, пасивна, дишаща и интелигентна къща.
Екологичност, здравословен климат и достъпен лукс – всичко това в едно.

Домът, който заслужавам и мога да си позволя!

„Биодом-Европа” АД